Bina ați venit!

Coș de cumpărături

0 articol 0,00 RON

My Cart -

0 articol

1.) INTRODUCERE

1.1. Site-ul www.scari-aluminiu.ro/store, este o modalitate eficientă oferită de vânzătorul operator, care prin această cale pune la dispoziția vizitatorului stocul produselor disponibile pentru a fi livrate, permițând accesarea și realizarea unei cumpărări rapide fără a fi necesară deplasarea cumpărătorului la sediul vânzătorului pentru preluarea produsului comandat.
1.2. Operatorul webshop-ului, funcțional prin intermediul site-ului www.scari-aluminiu.ro/store este societatea Color-Metal S.R.L, cu sediul în Odorheiu Secuiesc, str. Nicolae Bălcescu nr.69/B/5, județul Harghita, înmatriculată la ORC Harghita sub nr.J19/605/2005, CUI RO17665726.
1.3. Utilizarea webshopului implică acordul clientului cu privire la acceptarea termenilor și condițiilor comerciale prezentate. Operatorul Webshopului își rezervă dreptul de a modifica condițiile de accesare și utilizare al site-ului, fără obligația unei notificări prealabile către terțe persoane.
1.4. Accesarea site-ului și lansarea unei comenzi implică acceptarea condițiilor și termenilor valabili în momentul lansării comenzii în cauză. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu clienții care prin contactele stabilite dovedesc a avea o atitudine comercială neadecvată, limbaj necivilizat sau au comenzi prealabile livrate și refuzate.
1.5. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza accesul unor clienți la o parte sau la toate funcțiile webshop-ului, cât și de a restricționa procesarea și/sau livrarea unei comenzii în cazul în care există suspiciuni de fraudă din partea clienților webshop-ului sau dacă aceștia au un comportament care prejudiciază interesele societății Color-Metal S.R.L.
1.6. Societatea Color-Metal S.R.L. este proprietarul webshopului, cu întregul conținut al acestuia. Textele, imaginile, prezentările grafice și elementele de webdesign incluzând dar nelimitându-se la simboluri, programe și alte elemente ale paginii web constituie proprietatea Color-Metal S.R.L. sau al partenerilor contractuali ai acestuia.
1.7. Utilizarea, reproducerea în orice forma și cu orice scop a imaginii portalului sau ale elementelor prezentate fără consimțământul scris al societății Color-Metal S.R.L. este interzisă.
1.8. Utilizatorii sunt de acord în mod expres ca folosirea acestui site și cumpărarea produselor se face pe propriul risc. Societatea Color-Metal S.R.L. S.R.L. nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături (link) de pe acest site (legături de natura comercială sau publicitară). Răspunderea pentru aceste site-uri o poartă în întregime proprietarii și/sau operatorii acestora.
1.9. Accesarea site-ului și înscrierea sunt condiții de fond în vederea realizării unei tranzacții prin intermediul acestei pagini, clientul ia la cunoștință că prin acesta se realizează o vânzare cumpărare între el și vânzătorul, operatorul paginii.

2.) ELEMENTE DEFINITORII

2.1. Vânzător: operatorul paginii web, societatea COLOR-METAL SRL, cu sediul în jud. Harghita, Odorheiu Secuiesc, str. Nicolae Bălcescu nr.69/b ap.5, județul Harghita, înregistrată în Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Harghita sub nr. nr.J19/605/2005, CUI RO17665726.
2.2. Cumpărător: orice persoană fizică sau persoană juridică care îndeplinind formalitățile și condițiile de înscriere, emite o Comandă de cumpărare prin intermediul paginii.
2.3. Consumator: orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
2.4. Produs (sg) Produse (pl): selecția cumpărătorului dintre produsele afișate de operator pe pagina web ofertate spre vânzare și care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.
2.5. Oferta Vânzătorului: cuprinde gama de produse afișate pe pagina webshop la un moment dat. Produsele sunt prezentate în forma în care se pun în comerț, Cumpărătorul având posibilitatea de a alege specificațiile produsului selectat în funcție de disponibilitatea stocului existent.
2.6. Stoc: masa de bunuri disponibilă a Vânzătorului la un moment dat, pe care acesta din urma oferă spre vânzare prin intermediul webshop-ului, cu indicarea specificațiilor și numărului de unități disponibile din fiecare sortiment în parte.
Vânzătorul își rezerva dreptul sa modifice stocul afișat pe site și specificațiile produselor fără o notificare prealabila. Specificațiile produselor sunt cele date de producător, pe care societatea Color-Metal le prezintă în forma comunicată, responsabilitatea pentru aceste descrieri prezentate pe site-ul Scări-aluminiu incumbând producătorilor.
Vânzătorul va semnala la fiecare produs din gama de produse oferite prin intermediul scări-aluminiu dacă dispune sau nu momentan de acel produs în stocul său.
Stocul produselor afișate se actualizează permanent pentru a fi cât mai reale, dar pot apărea discrepante și între stocul real și cel afișat. Scari-aluminiu.ro își rezervă dreptul de a reactualiza stocul disponibil fără notificarea prealabila al Cumpărătorului, punând diligențele necesare pentru întregirea stocului cu produsele lipsa și estimarea timpului necesar pentru disponibilitatea acestora spre vânzare.
Oferta vânzătorului va cuprinde numai produse care sunt în circuitul civil, pot fi comercializate în condiții legale și a căror vânzare poate fi garantată în termeni rezonabili. În cazul în care un produs comandat, livrat și retrimis Vânzătorului pentru rezolvarea unor probleme garanțiale nu se poate remedia și nu există produs identic pentru a fi schimbat datorită unor împrejurări care țin de falimentul producătorului sau al furnizorului, scoaterea din producție, scoaterea din comerț pentru orice motiv, Clientului se vor returnarea imediat sumele plătite pentru achiziționarea acelui produs, fără alte despăgubiri.
Limita maximă a obligațiilor SC COLOR-METAL SRL fața de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare al unui produs comandat, este valoarea sumelor incasate de la acest client.
2.7. Comandă: document în format electronic transmis prin intermediul paginii Scări-aluminiu, ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul, în baza ofertei generale ale Vânzătorului solicită spre vânzare, iar Vânzătorul livrează bunurile selectate de Cumpărător.
Prin comanda lansată Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și se obligă în mod automat să facă plata prețului acestora.
2.8. Contract: o Comandă lansată de Cumpărător și confirmată de către Vânzător.
Prin lansarea unei comenzi electronice prin intermediul Scări-aluminiu, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.
Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare verbala (telefonica) și/sau scrisă (prin e-mail) din partea Cumpărătorului către Vânzător. Dacă Cumpărătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor de contractare.
Contractul de vânzare cumpărare la distanță se considera încheiată în momentul semnării facturii fiscale emise de Vânzător și preluării bunului de către cumpărător.
Termen de plata, Facturare, Pretul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile corecte, necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.
Prețurile prezentate includ taxa pe valoare adăugată însă nu și cheltuielile de livrare, în afara cazului când se specifică altfel. Prețul de achiziție tipărit pe factura va fi același cu cel stabilit de consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii. Nu exista o limita de preț minimă a comenzii.
Condițiile de plată specificate sunt obligatorii pentru Cumpărător. Plata se considera efectiv executată în ziua plății în numerar sau ziua creditării contului bancar al Vânzătorului cu sumele datorate de Cumpărător.
În cazul în care Vânzătorul nu a primit suma datorata, indiferent din ce cauza, el rămâne proprietarul produselor livrate.
2.9. Webshop – magazin virtual, magazin online.
2.10. Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun de către Vânzător, Cumpărătorului, prin plata în numerar, virament bancar sau utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vânzător.

3.) FACTURARE, PLĂȚI

3.1. Preţul, modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru bunurile livrate, obligaţia Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informaţiile corecte, necesare emiterii facturii conform cu legislaţia în vigoare. Preţurile prezentate pe site includ TVA. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii. Nu exista o limită de preţ minimă a comenzii. Condiţiile de plată specificate sunt obligatorii pentru Cumpărător. Plata se consideră efectiv executată în ziua plăţii, la reprezentantul curieratului. În cazul în care Vânzătorul nu a primit suma datorată, indiferent din ce cauză, el rămâne proprietarul produselor livrate, iar reprezentantul curieratului nu va preda marfa și va face returnarea acestuia Vânzătorului.
3.2. Achitarea produselor livrate conform comenzii lansate de Cumpărător se va face prin plata prin ramburs, la livrarea produselor la domiciliu, respectiv plata prin virament bancar în contul Vânzătorului în baza facturii proforme emise în acest sens.

4.) TRANSFERUL DREPTULUI DE PROPRIETATE

4.1. Dreptul de proprietate asupra Produselor va fi transferat în momentul efectuării în mod valabil a plății de către Cumpărător, plata efectuându-se concomitent cu livrarea conform comenzii a Produselor.

5.) LIVRAREA

5.1. Livrarea este îndeplinită în momentul confirmării acesteia, prin semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului.
5.2. Vânzătorul este îndreptățit să refuze predarea, sau să recupereze produsele vândute în orice moment de la Cumpărător în cazul nerespectării sau încălcării condițiilor și termenelor de plată.
5.3. Livrarea produselor comandate și confirmate de Cumpărător vor fi livrate la adresa specificată de acesta din urmă în Comanda lansată, livrarea executându-se prin intermediul unor servicii de curierat partenere evidențiate pe scari-aluminiu.ro.
5.4. Produsul/Produsele comandate intra în procesul de livrare după finalizarea confirmării comenzii. Se vor accepta comenzile spre livrarea produselor comandate pe întregul teritoriu administrativ al României. Societatea Color-Metal S.R.L. va confirma recepția comenzii pe cale electronica după care îl va contacta telefonic pe Cumpărător, în vederea confirmării comenzii recepționate și obținerii acordului expres al intenției de cumpărare.
5.5. Confirmarea comenzii lansate de către Cumpărător va fi urmată de comunicarea timpului estimat necesar pentru livrare, orice modificare al acestui timp necesar comunicându-i-se Cumpărătorului decalarea timpilor estimați de livrare.
5.6. Livrarea produselor comandate poate fi întârziată sau anulată fără că acest lucru să implice răspunderea culpabilă al societății Color-Metal S.R.L., în cazul în care întârzierea sau anularea livrării se datorează unor motive independente de societatea Color-Metal S.R.L. care se referă în principal la incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forța majora.
5.7. Termenul maxim de livrare asumat de Vânzător este de 4 zile lucrătoare. Vânzătorul nu își asuma riscurile legate de produsul comandat din momentul predării acestuia către serviciul de curierat. Produsele vor fi expediate în ambalajul intact al producătorului, care va fi protejat de un ambalaj corespunzător efectuării în siguranță a livrării. Vânzătorul va lua toate măsurile de precauție pentru protejarea prin ambalare al produsului predat spre livrare, dar nu poate asuma responsabilitatea unor eventuale daune cauzate de manipularea incorectă a coletului în cursul livrării.
5.8. Serviciul de curierat va efectua livrarea la adresa specificata de cumpărător în comandă. În cazul în care nu se va reuşi contactarea Cumpărătorului sau reprezentantului acestuia în termenul stabilit pentru livrare, serviciul de curierat va urma procedura proprie de repetare a livrării, reţinând coletul la păstrare pentru o perioadă maximă de două zile lucrătoare, perioadă în care se va încerca contactarea din nou a Cumpărătorului, atât de consilierul de vânzări al Vânzătorului cât şi de reprezentantul serviciului de curierat. Dacă în acest termen nu se va reuşi contactarea Clientului, comanda va fi anulată şi produsul se va retransmite Vânzătorului.
5.9. Produsele vor fi preluate de Cumpărător de la reprezentantul serviciului de curierat, sau de la reprezentantul de vânzări (în cazul livrării la sediul societății Color-Metal S.R.L.). Ridicarea produselor de la sediul societății COLOR-METAL S.R.L., din Odorheiu Secuiesc, str. Nicolae Bălcescu nr. 69/B ap.5, județul Harghita, se face personal de către client.
5.10. Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 8 – 16.30. În cazul ridicării produsului de la sediul societății COLOR-METAL S.R.L., Cumpărătorul are posibilitatea de a testa produsul înainte de a-l achiziționa, contractul se va considera încheiat între părți în momentul preluării produselor comandate, nefiind aplicabile regulile comerțului la distanța.
5.11. În cazul localităților care se află în afara rețelei serviciul de curierat, se percepe o taxă suplimentară,  care este plătită de către client. Kilometrii suplimentari sunt calculați o singură dată, doar dus, față de cea mai apropiată filială a serviciului de curierat. Prețul suplimentar de livrare este specificat la capitolul Modalități de livrare.
5.12. Prețul livrării produselor comandate este stabilit și specificat separat de prețul produsului, în cazul produselor la care se percep costuri de livrare. Acest cost al livrării este suportat în totalitate de către Cumpărător, prețul livrării fiind evidențiat separat pe factura.
5.13. La livrare plata se face cu numerar, în lei, la valoarea din documentele fiscale primite (factura, bon fiscal), fără obligația plătii vreunei sume în plus fața de cea evidențiată pe actele originale emise de către societatea Color-Metal S.R.L.
5.14. În cazul în care la prezentarea produsului la adresa specificată și confirmată de client, Cumpărătorul deși contactat nu are suficiente fonduri pentru achitarea integrală a prețului facturat de societatea Color-Metal S.R.L. nici după expirarea celor doua zile lucrătoare în care produsul se păstrează de curierat, livrarea se va anula, societatea Color-Metal S.R.L. având dreptul de a factura valoarea costurilor legate de transportul Produselor către Client.
5.15. Prin înscrierea pe scari-aluminiu.ro Clientul cumpărător accepta să suporte cheltuielile legate de transport ale Produselor comandate prin intermediul acestui portal în cazurile în care:
 • 1. A emis comanda, a confirmat comanda, dar la livrare nu s-a putut contacta de curier în termenul fixat de două zile lucrătoare după prima căutare;
 • 2. A emis comanda, a confirmat comanda, dar la livrare nu s-a putut efectua predarea bunurilor comandate dintr-un motiv ce ține de Cumpărător (lipsa de fonduri, lipsa de fonduri suficiente, etc).
5.16. Livrarea este îndeplinită în momentul confirmării acesteia prin semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului. Vânzătorul este îndreptăţit să recupereze produsele vândute în orice moment, de la Cumpărător în cazul nerespectării sau încălcării condiţiilor şi termenelor de plată.

6.) PRELUAREA PRODUSELOR COMANDATE

6.1. La livrarea produselor comandate, Clientul va verifica starea generală a coletului prezentat de curier, având posibilitatea formulării de obiecții cu privire la îndeplinirea mandatului curierului, înainte de a semna primirea bunurilor.
6.2. Reclamațiile cantitative și calitative care nu țin de condițiile de garanție și care sunt efectuate după primirea produselor și plecarea curierilor nu se vor lua în considerare.
6.3. Împreuna cu produsele comandate vor fi predate întotdeauna toate accesoriile produsului și toate documentele legale în original. Clientul va sesiza în scris orice lipsa al accesoriilor sau al documentelor, în momentul primirii.
6.4. În momentul predării și acceptării Produsului intră în vigoare contractul de vânzare încheiat de părți și se naște obligația în sarcina Cumpărătorului de a achita contravaloarea facturii fiscale emise de societatea Color-Metal S.R.L.
6.5. Curierul partener al scari-aluminiu.ro, sau consultantul de vânzări al societății Color-Metal S.R.L. va condiționa predarea Produselor de achitarea integrală a sumei facturate de societatea Color-Metal S.R.L.. Atât curierul, cât și consultantul de vânzări va avea dreptul de a refuza predarea Produsului în cazul în care Cumpărătorul nu dispune sau refuză predarea sumelor facturate.
6.6. În cazul în care din motive ce țin de culpa Cumpărătorului, acesta din urma nu plătește prețul facturat în termenul de două zile lucrătoare de la prima prezentare pentru predare, contractul se reziliază de drept, Cumpărătorul în culpa fiind obligat la suportarea cheltuielilor de transport ocazionate de livrarea Produselor comandate de el.
Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 8 – 16.30. în acest caz Cumpărătorul are posibilitatea de a testa produsul înainte de a-l achiziționa, contractul se va considera încheiat între parți în momentul preluării produselor comandate, nefiind aplicabile regulile comerțului la distanța.

7.) ACCEPTAREA PRODUSELOR

7.1. Produsele livrate vor fi acceptate de Cumpărător atunci când acestea sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate nu sunt conforme caracteristicilor tehnice comandate, Vânzătorul va avea obligația de a îndeplini livrarea unui Produs conform comenzii lansate, într-un termen maxim care nu poate depăși termenul de execuție al Comenzii, fără că acest lucru să genereze Cumpărătorului obligații legate de eventualele costuri ale acestor operațiuni.

8.) DREPTUL DE RETRAGERE A CONSUMATORULUI

8.1. Prezenta secțiune se aplică doar contractelor de consum prevăzute de OUG. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. În sensul OUG. nr. 34/2014 și OG. 21/1992 consumator este orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.
8.2.Conform art. 9 alin. (1) din OUG 34/2014, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, urmând să primească în termen de 14 de zile de la comunicarea exercitării dreptului de retragere conform art. 11 alin. (1) din OUG 34/2014, prețul Contractului, condiționat de returnarea bunurilor în stare intactă.
8.3. Înainte de expirarea perioadei de retragere prevăzută de OUG. nr. 34/2014, Cumpărătorul informează societatea Color-Metal S.R.L. cu privire la decizia sa de retragere din contract. În acest scop, Cumpărătorul poate alege una dintre următoarele variante:
 • — de a folosi modelul de formular de retragere și să trimită acest formular pe adresa de e-mail a societății;
 • — de a face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.
8.4. În condițiile legii, costurile de returnare al produselor îi incumba Cumpărătorului, Vânzătorul având dreptul sa solicite daune interese de la Cumpărător, atunci când considera ca acțiunile acestuia au fost cu rea intenție. Semnătura de recepție de pe factura sau documentul de însoțire a mărfii certifică acceptarea de către cumpărător a produselor, cantitativ și calitativ, precum și a prezentelor condiții de vânzare.
8.5. Pentru orice diferența calitativă sau deficiență cantitativă se va întocmi un proces- verbal de constatare între delegatul Vânzătorului și Cumpărător, ce va fi semnat de către ambele parți.

9.) RETURNAREA PRODUSELOR

9.1. Pentru a fi returnate produsele achiziționate prin intermediul siteului, Consumatorul trebuie să completeze formularul de returnare a produselor, pe care îl va include în coletul de returnare a produselor, care se va expedia pe costuri proprii ale Cumpărătorului la adresa societății Color-Metal S.R.L.
9.2. Consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract
9.3. La recepția coletului consultanții de vânzări Color-Metal vor verifica toate datele completate de Cumpărător și vor transmite o notificare prin email către Cumpărător în care se va menționa starea produselor returnate, anexând inclusiv planșa foto în cazul unor deficiențe ale produsului returnat.
9.4. Reprimirea Produselor returnate este condiționată de ajungerea acestora în forma intactă, într-un ambalaj adecvat retransmiterii, cu formularul de returnare semnat și atașat. Coletele astfel împachetate vor fi expediate pe adresa sediului societății COLOR-METAL S.R.L., 535600 - Odorheiu Secuiesc, str Nicolae Bălcescu nr.69B ap.5, judetul Harghita.
9.5. Nu se vor accepta produsele la retur care:
 • — au fost expediate la o alta adresă decât cea indicată mai sus
 • — au fost returnate fără un ambalaj corespunzător
 • — au fost returnate cu piese lipsă
 • — au fost returnate cu deficiente estetice sau funcționale
9.6. Color-Metal S.R.L. va rambursa sumele pe care le-a primit drept plată din partea Cumpărătorului, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract.
9.7. Color-Metal S.R.L. rambursează sumele pe care le-a primit drept plată din partea Cumpărătorului, folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de Cumpărător pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care Cumpărătorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina societății plata de comisioane în urma rambursării.
9.8. Color-Metal S.R.L. poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Cumpărătorului, conform căreia acesta a trimis produsele către societate, luându-se în considerare data cea mai apropiată. Cumpărătorul va furniza toate datele rambursării, inclusiv numărul de urmărire online.
9.9. Verificarea coletului retransmis se va face de către consultanții de vânzări Color-Metal în prezența curierului. Dacă se constată urme de uzură, zgârieturi, loviri sau manipulări defectuoase ale coletului, sau dacă starea acestuia nu este impecabilă din punct de vedere al integrității, se va face un proces verbal care să semnaleze aceste probleme și o copie va fi înmânata curierului.
9.10. Coletele vor fi desfăcute și conținutul acestora vor fi verificate, pentru a compara starea în care acestea au fost retransmise și starea în care acestea au ajuns în posesia Color-Metal. În cazul în care se va constata că Produsul ajuns în posesia Color-Metal prezintă deosebiri față de starea descrisă și declarată a Produsului de către Cumpărător, returul va fi refuzat de Color-Metal.

10.) POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE. PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

10.1. Societatea Color-Metal S.R.L. își asumă responsabilitatea protecției datelor personale comunicate de clienți și se obligă să le folosească în exclusivitate scopurilor declarate în derularea webshopului și în scopurile pentru care Cumpărătorul și-a dat acordul prin selectarea opțiunilor la înregistrare.
10.2. Datele furnizate nu pot fi utilizate în alte scopuri decât pentru care Cumpărătorul a consimțit la înregistrare, constând în realizarea de analize/rapoarte, realizarea de informări, publicării, promovării, ofertării produselor/serviciilor oferite și să le folosească în scopul stabilirii contactului cu clienții sai precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului și a ofertelor acestuia.
10.3. Cedarea prin orice mod al acestor date către terțe persoane fiind interzisă, cu excepția instituțiilor abilitate ale statului, care prin prerogativele atribuite au competența să solicite sub sancțiune aceste informații.
10.4. Vânzătorul poate folosi datele statistice rezultate în urma prelucrării în calitatea sa de operator în scopul de a verifica eficacitatea portalului de comerț electronic și alte scopuri care exclud utilizarea datelor personale individualizate ale clienților.
10.5. Vânzătorul nu transmite prin vânzare sau închiriere către terți bazele de date personale colectate, exceptând cazul în care acestea sunt solicitate de autorități în baza unei justificări legale, pentru cercetarea unor infracțiuni sau alte cazuri prevăzute în mod expres de lege sau în situația în care societatea Color-Metal S.R.L. fuzionează sau e achiziționată total sau parțial de o altă companie.

11.) POLITICA PRIVIND COOKIE-URILE

11.1. Cookie-urile sunt seturi de informaţii în format text, care sunt descărcate în computerul, laptopul sau dispozitivul Dumneavoastră atunci când vizitați un site. Browser-ul Dumnevoastră web  trimite apoi aceste cookie-uri înapoi către site-ul de origine la fiecare dintre vizitele următoare sau către un alt site care recunoaşte acele cookie-uri. 
11.2. Fișierele Cookie sunt utilizate pe Website din mai multe motive. Acestea includ următoarele, dar nu numai:
 • — pentru a permite utilizatorilor să se autentifice în cont;
 • — pentru a permite utilizatorilor să-și aleagă preferințele de autentificare;
 • — pentru a monitoriza și a colecta informații despre tranzacțiile efectuate pe Website;
 • — pentru publicitate;
 • — cu scopul prevenirii fraudelor si al protejarii confidențialității etc.
11.3 Fișierele Cookie sunt utilizate, în general, pentru a îmbunătăți și optimiza experiența utilizatorului. O parte din fișierele Cookie pe care le utilizăm sunt esențiale pentru funcționarea Website-ului.
11.4. Există două mari categorii de cookie-uri:
 • — cookie-uri de sesiune - acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browser-ului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau închide fereastra browser-ului;
 • — cookie-uri persistente - acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament. Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de cookie-uri plasate de terți, care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.
11.5. În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitatile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ul web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.
11.6. Cookie-urile nu sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.
11.7. Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate. Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit.
11.8. Pentru mai multe detalii vizitați unul dintre următoarele link-uri:

12.) GARANȚII, CONDIȚII GENERALE

12.1. Calitatea produselor menționate în factură este conform cu specificațiile și standardele tehnice. Vânzătorul nu răspunde pentru cazurile de utilizare neconformă a produselor.
12.2. Toate produsele comercializate prin intermediul scari-aluminiu.ro beneficiază de garanție conform legislației românești în vigoare OG 21/1992, Legea 449/2003, OUG 174/2008 și OUG 34/2014.
12.3. Produsele supuse vânzării sunt produse noi, în ambalaje și marcaje originale și provin de la producător, sau distribuitori autorizați.
12.4. Garanția acordata pentru produsele achiziționate prin intermediul acestui site este cea acordată de producătorul/furnizorul fiecărui produs în parte, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Astfel, fiecare produs va fi însoțit de certificatul de garanție al producătorului, care asigură direct sau prin reprezentanții săi service pentru produsul respectiv.
12.5. În cazul unor probleme apărute la produs în perioada de garanție, clientul va avea posibilitatea valorificării dreptului sau prin solicitarea acestuia la distanță, accesând scari-aluminiu.ro. În acest sens clientul va avea posibilitatea ca să reclame problemele sale prin dispecerat cu identificarea produsului sau prin intermediul site-ului, urmărind următoarele:
 • 1. Accesând linkul www.scari-aluminiu/formular-garantie.ro clientul va avea posibilitatea de a completa formularul de garanție. Completarea spatiilor marcate este obligatorie, fără care formularul se va considera nul.
 • 2. După verificarea și identificarea datelor cuprinse în formular, scari-aluminiu.ro emite o notificare în maxim 24 de ore lucrătoare prin email care conține un cod de autorizare care îl autorizează pe client să se prezinte la primul punct de service autorizat, sau la sediul Color-Metal, în vederea valorificării drepturilor sale.
 • 3. Codul de autentificare trebuie atașată obligatoriu la coletul ce conține produsele ce urmează a fi trimise sau predate direct la sediul societății vânzătoare, astfel încât el sa fie vizibil fără a desface respectivul colet.
12.6. Costurile de livrare și returnare ale produselor care vor fi reparate sau înlocuite va fi suportat de către vânzător. Expedierea produsului pentru reparații/schimb în garanție se va face numai prin intermediul curierului indicat de vânzător. În măsura în care defectele sau neconformitățile produsului nu fac obiectul garanției (manipulare și utilizare defectuoasa, utilizare la alți parametrii decât cei indicați de producători, etc) costurile aducerii la conformitate și cele de livrare vor fi suportate de client.
12.7. Produsele ce urmează a fi reparate sau înlocuite vor fi primite în garanție corespunzător ambalate în colete și cu formularul de returnare semnat și atașat. Coletele ce nu au în mod vizibil codul de autorizare și formularul de valorificarea a garanției semnat în original de către client nu vor fi primite și vor fi returnate expeditorului.
12.8. Cele 15 zile în care se vor soluționa problemele neconformității produsului, încep să curgă din momentul în care acest formular de preluare în service cu număr de autorizare semnat de client, ajunge în posesia serviciului societății Color-Metal S.R.L. specializat, împreună cu produsele.
12.9. În momentul în care coletele ajung la serviciul specializat, se va face o verificare vizuală a coletului în prezența curierului. Dacă se constată urme de loviri sau manipulări defectuoase ale coletului, sau dacă starea acestuia nu este impecabilă din punct de vedere al integrității, se va face un proces verbal care să semnaleze aceste probleme și o copie va fi înmânată curierului.
12.10. Toate coletele primate, care respectă condițiile de preluare în garanție, vor fi desfăcute și fotografiate pentru a consemna starea la recepție a produselor și pentru a verifica dacă starea acestora este identică cu starea lor declarată de client la trimiterea coletului. Orice inadvertență între starea declarată de client la completarea formularului de retur și recepția propriu-zisă a produselor de către personalul specializat va conduce eliminarea acelor defecte din lista celor acoperite de garanție, compania noastră neputând fi făcută răspunzătoare de acele defecte apărute în timpul transportului.

13.) ANEXĂ: LEGISLAȚIE CONEXĂ

 • — Codul civil;
 • — Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice;
 • — Legea nr. 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, precum şi pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice;
 • — OUG. nr. 13/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice;
 • — Legea nr. 82/2012 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice;
 • — OUG. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
 • — OUG. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
 • — Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora
 • — OUG. nr. 174/2008 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind protecția consumatorilor;
 • — Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje